Login

Jelentkezett a Powerball lottó januári nyertese

Januárban vitte el valaki az amerikai Powerball lottó 731,1 millió dolláros főnyereményét, és most jelentkezett a nyertes szelvény tulajdonosa a lottótársaságnál. A január 20-i sorsolást követően egy szelvényt találtak, melyen az összes nyerőszámot (40-53-60-68-69 + 22) eltalálták. A szelvényt egy marylandi kisváros, Lonaconing vegyesboltjában vásárolták meg. A marylandi lottótársaság szabályai szerint a nyerteseknek hat hónap áll a rendelkezésükre, hogy felvegyék a nyereményüket, tehát jelen esetben július 21-ig várták a nyertes jelentkezését.

Ez a 731,1 millió dollár a Powerball történetének negyedik legnagyobb jackpotja, és egyben minden idők hatodik legnagyobb lottófőnyereménye. Az összeg rekordot jelent Maryland állam történetében is. Maryland annak a 11 USA tagállamnak egyike, mely lehetővé teszi, hogy a lottónyertesek anonim maradjanak, így a mostani nyertesekről csak annyit lehet tudni, hogy egy lottócsoport tagjai, akik “The Power Pack”-nek nevezik magukat. Sem a nevüket, sem azt nem hozták nyilvánosságra, hogy hányan is lottóztak együtt a szerencsés csoportban. Jack Coburb, lonaconi polgármester a The Washington Postnak elmondta, hogy tudja, kik a nyertesek, és hogy “kedves, közösségközpontú polgárok”. Annak a boltnak a tulajdonosa, ahol a nyertes szelvényt eladták 100 ezer dolláros bónuszt kap a lottótársaságtól.

A nyertesek úgy döntöttek, hogy nem életjáradékként, hanem egy összegben veszik fel a nyereményt, így 546,8 millió dollárt fognak kapni, melyből az állami és szövetségi adók levonása után 366,6 millió dollárjuk marad. Noha nem fogják nyilvánosságra hozni kilétüket, a nyertesek annyit elárultak a lottótársaság képviselőinek, hogy nincsenek azonnali terveik az életük átalakítására. Azt tervezik, hogy befektetik a pénzt, hogy gondoskodjanak családjukról és hatással lehessenek a közösség “jövő generációira”. 

Categories