Login

Tippmix

A Tippmix fogadás olyan fogadási forma amely – a totóval ellentétben – fix nyereményszorzókat kínál.  

A Tippmix fogadásban a Szerencsejáték Zrt. által , jellemzően hetente 2 x közzétett fogadási ajánlatból összeállított eseményekre lehet fogadni. (jellemzően 255 eseményre)
1-es, 3-as, vagy 5-ös kötésben lehet a fogadásokat megtenni.
Nyereményszorzók (odds-ok) a lehetséges kimenetelekhez (H, D, V).

Kötés: Ha a fogadó egyszerre 1-nél több esemény kimenetelére tippel. Nyereményszorzó (odds): azt adja meg, hogy a hozzá tartozó kimenetel bekövetkezése esetén, a fogadó a tétnek hányszorosát nyeri.

Ha a fogadó több esemény kimenetelére kötésben fogad, akkor az elérhető esemény magasabb lesz, mivel az egyes kimenetelekhez tartozó oddsok összeszorzódnak. Ahhoz azonban hogy nyerjen, minden esemény kimenetelét el kell találnia.
Az “Eredő odds” pedig azt adja meg: ha több eseményre tippel a fogadó és ezek mindegyikét eltalálja, a megfogadott összeg hányszorosát nyeri.

Normál fogadás esetén egyszerre legalább 1, legfeljebb 14 esemény kimenetelére lehet fogadni. Amennyiben kötésben fogad, az egyes események megjelölt kimeneteleihez tartozó nyereményszorzók (oddsok) összeszorzódnak. Az így kapott eredő odds és a tét szorzata: a várható nyeremény. 
A fogadó Normál fogadás esetén csak akkor nyer, ha az összes megtippelt esemény kimenetelét eltalálta. Nyereménye a várható nyeremény, ha nincs törölt esemény a megfogadottak között.

Kombinált fogadás esetén több eseményt jelölhet meg, mint amilyen kötésben szeretne játszani. Legalább 4, legfeljebb 7 esemény kimenetelére tippelhet, összesen 8 féle (3/4, 3/5, 3/6, 4/5, 4/6, 5/6, 5/7, 6/7) kombinációtípusban. Az így megfogadott események az összes lehetséges módon a kötésszámnak megfelelő csoportba kerülnek. A kötésen belül az oddsok összeszorzódnak. Az eredő odds az egyes kötésekhez tartozó oddsok összege. A várható nyeremény: az eredő odds és az egységnyi fogadás tétjének szorzata.

Hibapontos kombinált fogadások
3/4, 4/5, 5/6 és 6/7 kombináció típus esetén 1 hibás tipp,
3/5, 4/6 és 5/7 kombináció típus esetén 2 hibás tipp,
3/6 kombináció típus esetén pedig 3 hibás tipp esetén is nyer, mert így is lesz hibátlan kötése.

Hogyan kell kitölteni egy Tippmix szelvényt?
A szelvényen négy, egymástól elkülönülő oszlopcsoport van. Az első három oszlopcsoportban a megfogadni kívánt esemény(ek) fogadási ajánlatában szereplő sorszámo(ka)t, a negyedik oszlopban a fogadási esemény kimenetelére adott tippet kell bejelölni.
Miután a fogadó megadta tippjeit, az oszlopcsoportok alatti számmezőben be kell jelölni:
Normál fogadás esetén a megfogadott események számát, vagyis azt, hogy hány eseményre tippelt összesen,
Kombinált fogadás esetén a kombináció típusát.
A szelvény jobb alsó részében, az “Egységnyi fogadás tétje” táblázatban kell bejelölni azt, hogy milyen összegű téttel kívánja megfogadni a kiválasztott eseményeket.
Mennyibe kerül egy Tippmix fogadás?
Az egységnyi fogadás tétje 100 Ft-nak egész számú többszöröse lehet csak.
A fizetendő összeg Normál fogadás esetén:
az egységnyi fogadás tétje, mely minimum 200 Ft, maximum 100 000 Ft, de a várható nyeremény értéke – a hatályos jogszabályok szerint – legfeljebb 400 000 Ft lehet.
A fizetendő összeg Kombinált fogadás esetén:
a kombinált fogadás típusához tartozó szorzószám x az egységnyi fogadás tétje. 

Az egységnyi fogadás tétje minimum 100 Ft, maximum 100 000 Ft lehet, de a várható nyeremény értéke – a hatályos jogszabályok szerint – egyik kötésen belül sem lehet több 400 000 Ft-nál.

A megtartott fogadási események után legfeljebb 48 órával, de legkésőbb a következő fogadási hét első napján déli 12 óráig állapítják meg az egyes események végleges kimenetelét, vagyis a hivatalos eredményt. Ezek az eredmények az eredmény megállapítása után 48 órán belül megjelennek.

Cikkek témája