Login

5 millió dollárt nyert a férfi, de nem akarják kifizetni nyereményét

Egy kaliforniai férfi, Ward Thomas és fia még tavaly nyerték meg egy 20 dolláros Scratchers szelvénnyel az 5 millió dolláros jackpotot. 

A férfi tavaly októberben a Los Altos Mobil benzinkúton volt 16 éves fiával, Benjaminnal. Thomas megkérte a fiát, hogy menjen be a boltba, és vegyen egy tucat kaparós sorsjegyet, 330 dollár értékben. Később visszaküldte a fiút, hogy a nyereményből vegyen még pár Scratchers szelvényt is. Benjamin vett még öt Scratchers-t, és felvette a maradék nyereményt. Mikor hazaértek, lekaparták a szelvényeket. Ekkor látták, hogy 5 millió dollárt nyertek. Thomas még aznap este, egy helyi 7-Eleven boltban érvényesíttette a szelvényét, majd ezt a következő nap a lottótársaság helyi irodájában is megtette. A lottótársaságnál megerősítették, hogy nyert.

December 5-én azonban a lottótársaság arról értesítette Thomast, hogy mégsem nyert. Megtudták, hogy Benjamin a kaliforniai jogszabályokat megsértve vásárolta a szelvényt, ezek értelmében ugyanis csak 18 évesnél idősebbek vehetnek részt lottójátékokban. Thomas beperelte az állami lottótársaságot, és beadványában azt állítja, hogy a Mobil benzinkút pultosa nem kérte Benjamint, hogy igazolja életkorát. Azt sem mondták a fiúnak, hogy nem vehet az apja nevében sorsjegyet. Thomas azt állítja, hogy a lottótársaság hibázott, hogy engedte ügynökének, hogy eladja a fiának a sorsjegyet úgy, hogy utána nem hajlandó kifizetni a nyereményt.

Reméljük, hogy végül jól alakul a férfi és fia számára az ügy…

Cikkek témája