Login

70 millió dollárt nyert egy észak-ontariói nyugdíjas szerelő

Egy 60 éves észak-ontariói nyugdíjas szerelő, Marc Meilleur közel tucatszor ellenőrizte lottószelvényét, mire elhitte, hogy valóban megnyerte a február 26-i Lotto Max sorsolás 70 millió dolláros jackpotját. Amikor megnyitotta az OLG Lottery mobil alkalmazását, a “70 millió dollár” felirat jelent meg a képernyőjén. Ekkor odament a feleségéhez, Dorothy-Annhez, hogy elmondja neki, hogy szerinte övék a nyertes szelvény. A nő maga is ellenőrizte a számokat, mielőtt elmentek arra a benzinkútra, ahol Meilleur megvette a szelvényt. A Noelville benzinkút tulajdonosa, aki Meilleurék barátja is, megvárta, míg az összes vevő kiment a boltból, csak utána érvényesítette a szelvényt, majd jelezte a lottótársaság képviselőjének, hogy vegye fel a kapcsolatot a nyertesekkel. Ezután a házaspár elújságolta a nagy hírt a családnak. Először a lányukat hívták fel telefonon, majd sms-t küldtek két fiúknak is. A párnak összesen hét unokája és két dédunokája van, tehát lesz kire költeni nekik a nyereményt.

„Szülőként a legjobbat akarja az ember nyújtani a gyerekeinek, és most mindenféle aggodalom nélkül gondoskodhatunk róluk. Szeretnénk, ha tudnának venni maguknak házat és autót, de pénzügyi tanácsadókat fogunk felkérni, hogy segítsenek félretenni unokáink és dédunokáink jövőbeli életére is.” – nyilatkozta Meilleur.

A házaspár azt tervezi, hogy a nyereményből vesz egy új teherautót és lakóautót, majd körbeutazza Kanadát, ha már biztonságos lesz a járvány után. Remélik, hogy tudnak venni egy új házat Sudbury régióban, és szeretnének különböző jótékonysági szervezeteket is támogatni.

Categories